Projektinformation v19

Senaste nytt

Sista veckan har det tyvärr varit väldigt förvirrat i vårt fiberprojekt. Slangkanalisation förläggs, centralen är ombyggd, fiber blåses fram till fastigheterna och äntligen ….. installationerna startar. Men det utlovade informationspaketet har lyst med sin frånvaro.

Förra veckan (v18) blev 7 varierande hus utvalda för fiberinstallation. Mest för att testa installationsmetorder. När teknikerna från InstallationsCompaniet lämnade fastigheten så var den nya fiberkabeln i drift och den gamla koaxialkabeln slopad eller överflödig.
För några fastigheter var allt fungerande i någon eller några dagar för att sedan plötsligt stanna. Sydantenn hade stängt ner respektive fastighet då det inte fanns något bredbandsavtal, vilket de själva skulle dela ut.

I Sydantenns planering har det hela tiden pratats om att en informationsfolder ska delas ut till alla mellan slangförläggningen och installationen. Tyvärr har det inte blivit så. Styrelsen har fått många kommentarer om detta och försöker besvara alla så gott det går med den info vi har.
I samförstånd mellan föreningen och Sydantenn under dagen (9/5) så finns nu en informationsfolder med avtal.
Denna folder kommer initialt InstallationsCompaniets tekniker ha med sig i samband med fiberinstallationen. Sydantenn ser sedan till att informationen kommer till alla innan installationsbesöket.
Till er som redan blivit installerade kommer styrelsen se till att informationsfolder och avtal anländer snarast.

Så just nu gäller (enligt Sydantenn)
– InstallationsCompaniet(IC) avtalar tid för installation som planerat.
– Vid besöket kommer IC och Sydantenn överens om påsläpp av bredband till fastigheten.
– Fastigheten har därefter 2 veckor på sig att skicka ett underskrivet bredbandsavtal till Sydantenn. Om Sydantenn inte får in ett avtal så stängs bredbandssignalen. Det går naturligtvis att skicka in sitt avtal vid ett senare tillfälle. Bredbandssignalen ”ligger ju i fibern och väntar”.

När informationsutdelningen kommer ifatt så kan man naturligtvis skicka in nämnda avtal innan installationsbesöket.

För att snabba upp informationsspridningen lägger vi ut informationsfoldern här på hemsidan, men reserverar oss för eventuella skillnader mot den som kommer i brevlådan (sannolikt väldigt få skillnader om någon). Avtalen är endast ”infokopia” som INTE kan skickas till Sydantenn, så det inte blir något fel i avtalen.

-Välkomstfolder-
-Tilläggsutbud-
-Bredbandsavtal-
-IP-telefoniavtal-
-Avtal för digitalTV och tilläggsutbud-

Comments are closed.